Hlavní obsah

Belgický mastif zabil v Londýně ženu

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

Žena ve věku 40 až 50 let přišla o život po útoku belgického mastifa v bytě v jižním Londýně. Policií zatím neidentifikovaná žena utrpěla při útoku ve čtvrtek večer mnohočetná zranění, jimž následně podlehla.

Foto: Profimedia.cz

Londýnská policie řeší případ tragického útoku belgického mastifa na člověka. Ilustrační foto

Článek

Policii přivolal další člověk, který byl v domě. Ten při útoku zraněn nebyl. Policisté dorazili do domu krátce před devátou hodinou večerní a našli ženu, která byla stále v sevření agresivního psa. Muži zákona neváhali a mastifa okamžitě zastřelili a zraněnou ženu předali záchranářům. Ta však zemřela o hodinu později.

Zatím není jisté, zda byla další osoba v budově v příbuzenském vztahu s obětí, ale policie informovala, že potomky ženy ještě musí informovat. Z domu odvezli štěně, soudní experti prozkoumávají dům a snaží se zjistit důvod útoku.

Belgičtí mastifové nejsou na seznamu nebezpečných plemen. Váží až 50 kilogramů a belgická armáda je dříve používala jako tažné psy. Mělo se za to, že se plemeno řadí k téměř vyhynulým. Někteří chovatelé se však snaží o jeho záchranu. Policie nyní prozkoumá ostatky zvířete, aby zjistila, zda šlo o křížence či ne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám