Hlavní obsah

Fritzlův dům nikdo nechce, bude stržen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Dům v severorakouském Amstettenu, v jehož sklepě Josef Fritzl skoro 24 let věznil svou dceru, znásilňoval ji a měl s ní sedm dětí, se příští rok zbourá. Příslušné úřady obdržely žádost o stržení objektu a nebudou jí bránit, napsaly v úterý rakouské deníky Heute a Österreich. Potvrdily tak starší spekulace, že dům je určen k demolici.

Článek

Správce konkurzní podstaty Walter Anzböck už dříve řekl, že nevidí příliš velké šance na to, že by se budova dala prodat a něco vynesla. O stavbu nikdo nestál. Anzböck proto podal žádost o povolení ke zbourání stavby, která chátrá.  [celá zpráva]

Podle deníku Heute nechce město správci konkurzní podstaty "házet klacky pod nohy". Povolovací řízení by mohlo ale ještě nějakou dobu trvat. Musí se posoudit, zda při stržení  dvoupatrového domu v ulici Ybbsstrasse nehrozí poškození okolních budov.

Sousedy a místní politiky těší, že "dům hrůzy" z jejich města zmizí. "Je to velmi potěšitelná zpráva," uvedl amstettenský starosta Herbert Katzengruber.

Fritzla poslal loni v březnu rakouský soud na doživotí do vězení. Trest si odpykává v zařízení pro duševně narušené pachatele ve Steinu v Kremži. Jeho majetek skončil kvůli dluhům v konkurzu. Vyrovnávat by je podle plánů měly právě příjmy z nemovitostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám