Hlavní obsah

Britský kanibal s kuší dostal za trojnásobnou vraždu doživotí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bradford

Britský vrah tří bradfordských prostitutek Stephen Griffiths, který se sám označil za kanibala s kuší, byl v úterý odsouzen na doživotí poté, co se přiznal ke všem třem vraždám. Uvedla to televize SkyNews.

Foto: Reuters

Stephen Griffiths na fotografii, kterou zveřejnil na MySpace.

Článek

Griffiths zabil 36letou Suzanne Blamiresovou, 43letou Susan Rushworthovou a 31 Shelley Armitrageovou. Prostitutky ze čtvrti, kde bydlil, ho znaly, protože s nimi občas prohodil pár slov.

Dostal doživotí, protože vraždy byly provedeny mimořádně brutálním a krutým způsobem se sadistickými prvky. Griffiths odpověděl klidným hlasem "vinen" na každý z bodů obžaloby, které byly u soudu vzneseny.

Sám se před soudem označil za kanibala s kuší. [celá zpráva]

Suzanne Blamiresovou zabil kuší. Napřed ji ale pronásledoval a pak ji zbil do bezvědomí. Za pár minut se vrátil a do hlavy jí vstřelil šíp. Její rozporcované tělo bylo pár dnů po vraždě nalezeno v řece Aire.

Foto: Reuters

Poslední nezvěstnou je Suzanne Blamiresová

Po nálezu těla Blamiresové přišla policie s hypotézou, že i ostatní nezvěstné prostitutky by mohly být obětí téhož pachatele. Podezírala ho celkem ze šesti vražd.

Když detektivové Griffithse dopadli, byli šokováni tím, co jim řekl. Hrůzné byly už způsoby provedení vražd. Jednu popsala dcera další oběti 21letá Kirsty Rushworthová: „Byla jsem úplně ztuhlá, slyšela jsem, co policista říká, ale nechtěla jsem to slyšet. Není hezké, když vám někdo říká, že vaši matku utloukli kladivem.“

Griffiths po zatčení policistům oznámil, že části těl obětí pozřel. I u soudu řekl, že maso zavražděných jedl syrové anebo vařené. "To tvoří součást magické stránky věci," vysvětlil. Pro kanibalismus se nenašly důkazy, detektivové jsou však přesvědčeni, že mluvil pravdu. Dodali, že všechny hrůzné podrobnosti případu nebudou nikdy zveřejněny.

Živý Jekyll a Hyde

Když se měl popsat, uvedl, že v nejlepších okamžicích je "pseudolidský, zatímco v nejhorších je démonem“.

Foto: Reuters

Stephen Griffiths na fotografii, kterou zveřejnil na MySpace.

Na jedné z internetových stránek, kde vystupoval pod přezdívkou Van Pariah, uvedl, že jeho oblíbená DVD jsou: Notoričtí zabijáci, Masoví vrazi a Nejkrvavější britští sérioví vrazi.

Stephen Griffiths postgraduálně studoval kriminalistiku na místní univerzitě, specializoval se na problematiku sériových vražd. Podle sousedů říkal, že dělá „doktorát z Jacka Rozparovače“. Soustřeďoval se na vraždy a zejména na sériové vrahy. Nosil brýle s kulatými obroučkami a dlouhý černý kabát jako vyznavači gotického rocku. Na internetové sociální síti uvedl, že je "misantrop, který přinesl nenávist do nebe". [celá zpráva]

Podle některých psychologů extrémně narcisistní Griffiths zabíjel, protože chtěl být v centru pozornosti, na titulních stránkách novin, chtěl být slavný.

Reklama

Výběr článků

Načítám