Hlavní obsah

Za zotročení mladé Francouzky odsoudil soud její trýznitele i rodiče

Paříž

Ke 30 letům vězení ve středu francouzský soud odsoudil dva z dvanácti lidí, kteří se podíleli na několikaleté zotročení, znásilňování a mučení nyní jednatřicetileté ženy.

Článek

Její otec dostal 20 a matka osm let vězení za prodání do otroctví. Další obžalovaní - čtyři muži a čtyři ženy, kteří dívku tři roky zneužívali - byli odsouzeni k trestům od 25 let po dva roky vězení podmíněně. Všichni jsou obyvateli kočovného tábora u Paříže. V roce 2003 tam rodiče za slevu při koupi auta přenechali dceru dalšímu páru.

Když ji policie o tři roky později objevila, vážila 34 kila, měla oholenou hlavu, infekci na noze, krevní podlitiny na prsou, popáleniny od cigaret na rukou a spáleniny po žehličce na nose a na uších. Neměla už skoro žádné zuby. K jídlu dostávala jen zbytky po svých "majitelích". V nemocnici se musela podrobit několika plastickým operacím.

Rozsudek nad hlavní dvojicí obžalovaných, otrokáři, je nižší, než jaký chtěl prokurátor. Ten pro ně požadoval doživotí. Rozsudek nad rodiči odpovídá jeho požadavkům.

Reklama

Výběr článků

Načítám