Hlavní obsah

Testy DNA promluvily: český pár loupil v německých bankách od roku 1995

– Berlín

Manželé z jihočeského Dubence, zastřelení v pátek při pokusu o přepadení banky v Karlsruhe, byli skutečně takzvanými lupiči-gentlemany, kteří od roku 1995 na jihozápadě Německa vyloupili 20 bank. Podle policie v Karlsruhe to potvrdily testy DNA.

Foto: ČTK

Policisté ohledávají místo činu

Článek

Manželé byli zřejmě už patnáct let hledáni německými policisty, kteří je podezírali z toho, že vyloupili za patnáct let až dvacet bank, a přišli si tak na asi dva milióny eur (tedy přibližně 50 miliónů korun).

V pátek kolem čtvrté odpoledne zemřeli při zásahu německé policie ve městě Karlsruhe chvíli poté, co se pokoušeli vyloupit banku. Při přestřelce s lupiči utrpěla zranění také jedna policistka.

Policisté muže zastřelili poté, co se pár pokoušel z banky uprchnout, když se spustil alarm. Žena se následně zabila sama.

Lupiči gentlemani

Jejich přezdívka "lupiči gentlemani" souvisí s tím, že na začátku své "kariéry" byli velmi slušní. Pokladním se omlouvali, jednomu z okradených dokonce vrátili klíče od auta. Vždy však měli u sebe zbraň. Duo působilo v jižním Falcku a severním Bádensku, loupilo například v Mannheimu nebo Heidelbergu. V roce 2005 přepadlo i klenotnictví ve švýcarském Lucernu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám