Hlavní obsah

Zraněnému soutěžícímu z TV show se vrátily příznaky ochrnutí

Právo, DPA, vpl

Stav Samuela Kocha (23), studenta herectví, který se v sobotu večer těžce zranil v přímém přenosu soutěžního pořadu televize ZDF Wetten, dass (Vsaďte se, že) ve skákacích pružinách při přeskoku jedoucího auta, se po operaci dočasně zlepšil. V neděli dopoledne se ovšem opět vrátil do takového stavu, že ho lékaři ještě neprobrali z umělého spánku.

Článek

S odvoláním na lékaře düsseldorfské univerzitní kliniky to v pondělí napsal deník Bild. Podle něj prvotní nasazení léků sice vedlo k opadnutí otoku míchy a prokrvení postižených míst, avšak v neděli se znovu objevily příznaky ochrnutí.

„Poranění páteře a míchy je natolik vážné, že může ztratit pohyblivost. Naštěstí se v této extrémní situaci projevuje jako velký bojovník,“ řekl televizi SAT 1 Richard Bostelamann, jeden z neurochirurgů düsseldorfské univerzitní kliniky, který ho spolu s kolegy ještě v noci na neděli přes dvě a půl hodiny operoval. I po zákroku však lékaři nemohou konstatovat nic jiného než, že pacientův stav je „nanejvýš kritický, byť není v ohrožení života“.

Foto: Hermann J. Knippertz, Reuters

Lékaři v přímém přenosu TV show Wetten, dass odvážejí zraněného Samuela Kocha

Kocha převezla záchranka ihned z düsseldorfské veletržní haly, kde zděšení moderátoři Thomas Gottschalk (50) a Michelle Hunzikerová (33) poprvé za 29 let vysílání soutěž předčasně ukončili. [celá zpráva]

Christopher Koch, otec Samuela, který v osudovou chvíli řídil vůz značky Audi, i matka, jejíž bledou a napjatou tvář zabrala kamera v přímém přenosu těsně před zahájením pokusu, syna v nemocnici už dvakrát navštívili.

Gottschalk, jemuž média vyčítají, že ve snaze dosáhnout co nejvyšší sledovanosti přehnal riziko, řekl, že udělá, co bude moci, aby Samuelovi pomohl: „Samuel teď patří do rukou lékařů a potřebuje klid. Já i ZDF uděláme vše pro to, abychom stáli po boku Samuela i jeho rodiny“.

Reklama

Související témata:

Související články

Tragédie ukončila německou TV soutěž

Vážná nehoda v přímém přenosu ukončila v sobotu večer vůbec poprvé za 29 let předčasně vysílání zábavné soutěže Wetten, dass...?, (Vsaďte se, že..?) na...

Výběr článků

Načítám