Hlavní obsah

Lavina ve Vysokých Tatrách zasáhla skupinu snowboardistů

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V Lomnickém sedle ve Vysokých Tatrách spadla v sobotu první letošní lavina, která zasáhla skupinu snowboardistů. Pod sněhem zůstal 30letý muž z Bratislavy, kterého zachraňovali z laviny také koncem minulé zimy. Tentokrát skončil se zlomeninami žeber v popradské nemocnici.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Záchranáři vytahují muže, který byl uvězněn pod lavinou. Ilustrační foto

Článek

Muž měl velké štěstí, že ho z laviny vyhrabal horský záchranář, který byl v tom čase náhodou na místě. Následně přivolal vrtulník letecké záchranné služby s lékařem. Ten muže na místě ošetřil a nařídil urychlený převoz do nemocnice. Lékaři konstatovali, že muž měl velké štěstí, že z obrovské laviny vyvázl jen se zlomeninou žeber.

Horští záchranáři uvedli, že snowboardisté pod Lomnickým štítem neměli co pohledávat. „Chlapci si chtěli vyzkoušet první sníh, ale zachovali se jako totální amatéři,“ uvedl pro televizi Markíza horský záchranář Igor Trgiňa. Lavina, která snowboardisty zasáhla, měla délku 300 metrů a šířku deset metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám