Hlavní obsah

Pozůstalí obětí masakru v Bratislavě dostali 300 eur

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Příbuzní obětí srpnového masakru v bratislavské čtvrti Devínska Nová Ves dostali odškodnění 300 eur (přes 7000 Kč). Vláda jim přitom přiznala odškodnění ve výši 830 eur (téměř 20 tisíc Kč). Jak v pátek informuje deník Sme, stát přispěl na pohřeb obětí, proto pozůstalým vyplatil menší částku.

Foto: Profimedia.cz

Při střelbě mezi domy na sídlišti v Děvínské Nové Vsi přišlo o život osm lidí včetně střelce.

Článek

„Tři sta eur za život člověka. Je to katastrofa,“ neskrývala zklamání Mária Slezáková, sestra Stanislava Slezáka, kterého zabil masový vrah Ľubomír Harman.

Odškodnění vyplácelo ministerstvo práce a sociálních věcí. Mluvčí resortu Slavomíra Selešová uvedla, že příspěvek na pohřeb činil 500 eur, celkově tak příbuzní dostali 800 eur. V případě dvanáctiletého Jozefa Slezáka nebylo odškodnění vyplaceno vůbec, protože při masakru zahynula jeho matka i otec a sourozence neměl.

Stát odškodnil také zraněné. Z třinácti zraněných o to požádali tři. Například 20letý muž, kterého Harman zranil na balkónu, dostal 500 eur.

Harman byl členem střeleckého kroužku a 30. srpna zastřelil samopalem sedm lidí a následně spáchal sebevraždu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám