Hlavní obsah

Papež na knihách vydělal pět miliónů eur

– Vatikán
Právo, DPA, vpl

Papež Benedikt XVI. vydělal na svých knihách od nástupu do čela církve v roce 2005 už pět miliónů eur (asi 124 miliónů korun). Papež si však vydělané peníze nenechává pro sebe a věnuje je ve prospěch své nadace a na dobročinné účely.

Foto: Max Rossi, Reuters

Papež Benedikt XVI.

Článek

Asi 2,4 miliónu eur, které získal prostřednictvím své publikační činnosti, převedl na podporu výzkumu na Teologickém institutu, který provozuje nadace nesoucí jeho jméno. Cílem spolku je přitom „propagovat výzkum a studie myšlení profesora Josepha Ratzingera“.

Poslední Benediktovou knihou je sbírka rozhovorů, v nichž papež odpovídá na palčivé otázky včetně skandálu se sexuálním zneužíváním dětí duchovními. Publikace se dostala na pulty knihkupectví tento týden a prodává se velmi dobře.

Papež na "svatbě století"

Podle francouzského tisku by se hlava katolické církve příští rok v červnu měla objevit na „svatbě století“, konkrétně na sňatku monackého knížete Alberta II. a bývalé jihoafrické přebornice v plavání Charlene Wittstockové.

Generální vikář René Guiliano potvrdil, že Benedikt XVI. navštíví Monako v první polovině roku 2012. „Je to více méně jisté,“ uvedl s tím, že cestě pontifika do miniaturního knížectví u Středozemního moře by mohla zabránit jen jeho nemoc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám