Hlavní obsah

Gruzínci si užívali s prostitutkami na summitu NATO

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lisabon

Osmdesát prostitutek si minulý týden přivedli do luxusního hotelu Tiara Parc Atlantic v Lisabonu členové gruzínské delegace, která přijela na summit NATO. Večírek, který pak uspořádali, byl tak hlasitý, že musel nepřímo zasahovat i francouzský prezident Nicolas Sarkozy. Napsaly to portugalské listy Correio da Manha a Sábado.

Foto: Profimedia.cz

Lisabonská policie. Ilustrační foto

Článek

Lehké ženštiny si Gruzínci přivedli do hotelu jako své údajné manželky. Radovánek se prý účastnila i část arménské delegace, což tamní ministerstvo zahraničí ve středu ostře popřelo.

Když nevázané veselí dostoupilo vrcholu, měl už toho Sarkozy dost. Hluk mu bránil v práci, a tak požádal vedení hotelu, aby zjednalo pořádek. To nejdříve zkusilo zasáhnout samo. Když ale kdosi mezi přítomnými ženami poznal prostitutku, přivolal policii, která údajně o celé věci dokonce sepsala protokol. O tom, že by v hotelu v době večírku pobýval i gruzínský prezident Michail Saakašvili, zprávy portugalských médií nehovoří.

Celá kauza může mít dohru: v Tbilisi se jí totiž chytla opozice a žádá, aby se záležitostí zabýval parlament.

„Fakt, popsaný v západních médiích, vyžaduje vyšetření, protože to už se týká reputace celé Gruzie,“ shrnul místopředseda parlamentu za opozici Levan Vepchvadze.

Jeho provládní kolega Michail Mačavariani naopak prohlásil, že celá aféra je jen ruská provokace. O celé věci totiž obsáhle informovala ruská média.

Reklama

Výběr článků

Načítám