Hlavní obsah

Nález ohořelé mrtvoly může souviset s Valkovou vraždou, píše slovenský tisk

Bratislava

Smrt neznámého muže, jehož ohořelá mrtvola byla tento týden objevena v autě na okraji Bratislavy, může mít souvislost s vraždou elitního právníka Ernesta Valka. Napsal to v pátek internetový portál Čas.sk, který s odvolává na nejmenovaný policejní zdroj. Vedení policie k případu žádné podrobnější informace nezveřejňuje.

Foto: Mišauerová Jana, ČTK

Ernest Valko na snímku z roku 2001

Článek

"Je více než pravděpodobné, že to spolu může souviset," citoval Čas.sk svůj zdroj. Tělo muže bylo nalezeno v pondělí v lesíku nedaleko bratislavské čtvrti Devínska Nová Ves. Podle serveru Čas.sk měl svázané ruce a zalepená ústa.

Vyšetřovatelé zatím o motivech Valkovy vraždy odmítají spekulovat. Podle médií mohou být za vraždou miliardové soudní spory, ve kterých se advokát angažoval.

Policisté odmítli blíže komentovat také nález ohořelého těla s odvoláním na probíhající vyšetřování případu.

Valkova smrt otřásla slovenskými politiky i právnickou komunitou. Bývalého předsedu československého Ústavního soudu zastřelil minulé pondělí v jeho domě v Limbachu neznámý pachatel. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Valko dostal údajně ránu jistoty do hlavy

Prominentní právník Ernest Valko byl údajně usmrcen dvěma střelami. Jedna ho měla trefit do srdce a druhou do hlavy. Ve čtvrtek to uvedl deník Plus jeden deň....

Výběr článků

Načítám