Hlavní obsah

Po tragické nehodě zalil silnici asfalt

Novinky,
Mnichov

Celkem tři oběti na životech, čtyři těžce a dva lehce zraněné si vyžádala v pátek dvojnásobná nehoda u Schwebheimu na severu Bavorska. Nákladní vůz s asfaltem, jenž se vyhýbal volvu v protisměru, se převrátil na osobní automobil Volkswagen, v němž zemřeli tři mladí lidé a dva byli těžce zraněni. Jen o zlomky sekundy později volvo čelně narazilo do jiného vozidla s asfaltem, uvedly ČTK a RTL.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Záchranářům se na spolkové silnici 286 naskytl hrůzostrašný pohled. Všude v okolí ležely trosky, jeden automobil byl zavalen nákladním vozem, jeho střecha byla zcela rozválcována. Po silnici se rozlil teplý asfalt..

"Není to běžná nehoda," řekl mluvčí místní policie Michael Zimmer. "Hromada trosek se táhne určitě na úseku 150, 200 metrů," dodal. Vyprošťovací práce trvaly hodiny.

V přimáčknutém voze zemřely dvě mladé ženy a jeden mladík ve věku 17 až 20 let. Náraz volva do vozidla s térem si vyžádal dva těžce a dva lehce zraněné v osobním automobilu.

Podle policie řidič volva ztratil ve velké rychlosti vládu nad svým vozidlem a vjel do protisměru. Řidič vozidla s asfaltem se mu snažil vyhnout a převrátil se na VW Golf s mladými lidmi. Volvo pak narazilo do dalšího nákladního auta s térem.

Reklama

Výběr článků

Načítám