Hlavní obsah

Chce mě dostat za mříže, tvrdí o maďarském premiérovi jeho předchůdce

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Bývalý předseda maďarské vlády Ferenc Gyurcsány prohlásil, že současný premiér Viktor Orbán ho chce dostat do vězení. Uvedl to v rozhovoru pro týdeník 168 óra (168 hodin).

Foto: Profimedia.cz

Bývalý předseda maďarské vlády Ferenc Gyurcsány

Článek

„Orbána považuji za politického protivníka, kterého chci porazit politickými prostředky. On mě však považuje za osobního nepřítele a chce mě dostat za mříže,“ uvedl expremiér. Gyurcsány prohlásil, že nemá obavy a dobře spí.

Bývalý socialistický premiér potvrdil, že jeho cílem je udržet jednotu opoziční Maďarské socialistické strany (MSZP). „Orbánův FIDESZ může porazit pouze jednotná levice,“ dodal.

Gyurcsány stál v čele maďarské vlády v letech 2004 až 2009. Po parlamentních volbách v roce 2006 byla zveřejněna nahrávka, na níž Gyurcsány přiznal, že socialisté v kampani lhali voličům o stavu země. To vyvolalo ostré protesty, na jejichž potlačení použila policie gumové projektily, slzný plyn a obušky.

Letošní volby s jasnou převahou vyhrála Orbánova strana FIDESZ.

Foto: Laszlo Balogh , Reuters

Maďarský premiér Viktor Orbán

Reklama

Výběr článků

Načítám