Hlavní obsah

Rodiče zmizelé Madeleine napíší knihu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britové Kate a Gerry McCannovi, jejichž čtyřletá dcera Madeleine v květnu 2007 zmizela z hotelového apartmá v portugalském Algarve, kde rodina trávila dovolenou, o zmizení dívky napíší knihu. Uvedla to britská agentura PA s tím, že výtěžek z prodeje má financovat další pátrání.

Foto: Profimedia.cz

Vlevo snímek Madeleine z doby před jejím zmizením a vpravo její možná dnešní podoba.

Článek

Pár oznámil, že knihu napíše z nezbytnosti a s „těžkým srdcem“, protože mu docházejí peníze potřebné k pátrání po dceři. „Naší nadějí je, že kniha přiměje někoho s relevantními informacemi, aby se s námi o ně podělil. Někdo má v ruce hlavní kámen z mozaiky, který chybí,“ doplnil Gerry McCann.

McCannovi za knihu dostanou velkou zálohu a z prodeje více procent, než je obvyklé. Příběh mají zpola dokončen.

Kniha se bude jmenovat Madeleine a vyjde 28. dubna příštího roku, kdy uplynou čtyři roky od dívčina zmizení. Vydavatelem titulu je nakladatelství Transworld, které má smlouvu s oblíbenými Danem Brownem či Frederickem Forsythem.

Foto: Darren Staples, Reuters

Kate a Gerry McCannovi

Reklama

Související témata:

Související články

Rodiče zmizelé Madeleine se vrátili do Anglie

Kate a Gerry McCannovi, jež portugalští vyšetřovatelé zařadili mezi podezřelé v případě zmizení jejich dcerky Madeleine, se v neděli vrátili z Portugalska domů...

Výběr článků

Načítám