Hlavní obsah

Nespokojený zákazník BMW držel rukojmí v sídle firmy u Paříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Nespokojený zákazník německé automobilky BMW držel v pondělí odpoledne v jejím objektu u Paříže se zbraní v ruce jednu zaměstnankyni jako rukojmí, ale pak se vzdal policii, aniž se někomu něco stalo. Sdělila to místní prokuratura.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Muž pronikl do objektu BMW v Montigny-le-Bretonneux začátkem odpoledne. Měl pušku a v hale začal střílet, aby nahnal strach. Pokusil se také založit v objektu požár. Jako rukojmí vzal telefonistku. Ostatní zaměstnanci měli čas se ukrýt.

Na místo okamžitě dorazila elitní jednotka francouzské policie, která má nedaleko výcvikové středisko, a podařilo se jí muže přesvědčit, aby se vzdal. Teď ho vyšetřuje policie a měl by ho vyšetřit i psychiatr.

První zprávy hovořily o tom, že šlo možná o bývalého zaměstnance podniku. Zástupce prokurátora v Montigny-le-Bretonneux pak ale sdělil, že šlo o klienta, který si stěžuje, že jeho "bavorák" má mechanické problémy, které automobilka není schopna odstranit.

AFP napsala, že muži nevzkypěla kvůli BMW žluč poprvé. Byl už obviněn z násilí na zaměstnanci jedné prodejny BMW v pařížské oblasti. V roce 2006 se chtěl dostat do bytu majitele prodejny a vymoci na něm 20.000 eur (půl miliónu korun) i za tu cenu, že ho i s rodinou sváže a bude jim vyhrožovat podřezáním. Už v roce 2003 se pokusil se upálit před prodejnou BMW, kde si svoje auto koupil.

Nyní se rozhodl zaútočit přímo na pobočku BMW-France v Montigny. Vyzbrojil se puškou, náboji a leukoplastem, řekl zástupce prokurátora.

Mluvčí podniku řekl, že v objektu bylo asi 70 až 80 lidí, kteří se uchýlili do podnikové jídelny a zalarmovali policii.

Reklama

Výběr článků

Načítám