Hlavní obsah

České zloděje poprvé pronásledovala saská policie až na území ČR

Drážďany/Teplice

Motorizovaná hlídka německé policie v úterý pronásledovala auto se třemi českými zloději ze saského Schmiedebergu až na české území, kde je u Krupky dopadla poté, co prchající havarovali. Zdržení skončili v rukách české policie. Je to poprvé, co saští policisté využili vládami dohodnuté možnosti překročit při bezprostředním pronásledování pachatelů hranici poté, co vysílačkou požádali českou stranu o souhlas. Informoval o tom dnes německý deník Bild.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Německou autohlídku zaujalo malé auto s českou registrací, které kolem ní projelo velkou rychlostí. Seděla v něm trojice, kterou údajně při vykrádání domu vyplašila jeho majitelka. Protože se policistům nepodařilo auto, které stále zrychlovalo, dohnat před hranicemi, vyžádala si hlídka povolení překročit hranici, které od českých kolegů obratem dostala.

Za hraničním přechodem Petrovice pokračovalo na českém území stíhání vedlejšími silnicemi rychlostí 100 kilometrů za hodinu a k pronásledování se připojily i dvě autohlídky české policie. U obce Horní Krupka stíhaný řidič nezvládl zatáčku a vůz skončil v příkopu.

Řidiči se sice podařilo uprchnout, ale policisté zadrželi další dvě osoby a znají identitu všech tří. Při prohlídce havarovaného vozu byly nalezeny věci, které němečtí policisté označili za předměty pocházející z trestné činnosti. Muž a žena zadržení na místě putovali do policejních cel, uvedl mluvčí teplické policie Daniel Vítek. Na vyšetřování případu se nyní budou podílet policisté obou zemí.

Bild akci označil za "malé vítězství německé policie nad přeshraniční kriminalitou".

Reklama

Výběr článků

Načítám