Hlavní obsah

Rekordní italský jackpot padl, 70 výherců si rozdělí 4,4 miliardy korun

– Řím

Rekordní jackpot italské loterie SuperEnalotto se 177,7 milióny eur (téměř 4,4 miliardami korun) v sobotu večer po téměř devíti měsících padl. Informovala o tom agentura DPA. Suma, kterou italská agentura ANSA označila za rekordní nejen v Itálii, ale i v Evropě, vyvolala v zemi sázkařské šílenství.

Foto: Profimedia.cz

Štěstí v loterii pokoušely milióny lidí. Mnozí sázeli s vidinou obří výhry poprvé v životě.

Článek

Předchozí rekordní suma byla 147,8 miliónu eur (přes 3,6 miliardy korun), kterou loni v srpnu získal jediný výherce v Toskánsku. Obrovskou sumu tentokrát ale jediný sázející nezíská. Podle agentur se o ni podělí 70 výherců. Vítěznými čísly jsou 4, 26, 40, 54, 55 a 67.

Zatím není jasné, kde byly výherní tikety zakoupeny. V Itálii se běžně jména výherců nezveřejňují. Každý z nich si nicméně odnese zhruba 2,5 miliónu eur. Horentní jackpot odolával 129 tahů. Milióny hráčů se doposud neúspěšně pokoušely vybrat šestici čísel v rozmezí od jedné do devadesáti. Losovalo se třikrát týdně, ale šance na výhru byla jedna ku 623 miliónům, poznamenala DPA.

Stát bere polovinu peněz ze sázek

Hra SuperEnalotto má velkou výhodu oproti mnoha jiným hrám, protože vyplácí vítězi plnou výhru najednou, nikoli ve splátkách. Největším "výhercem" je však státní pokladna, protože dostává 49,5 procenta ze všech podaných sázek.

Každá kombinace šesti čísel stojí půl eura a minimálně se musí podat dvě kombinace, čili sázka přijde na euro (asi 25 korun).

V České republice zatím nejvyšší výhru v loterii vyplatila společnost Sazka v srpnu 2003, kdy se jedné osobě podařilo vyhrát 112,9 milionu korun. Více než 100 milionů korun si zatím připsali tři sázkaři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám