Hlavní obsah

Letadlo se 468 lidmi nouzově přistálo kvůli opilci, který napadl svou manželku

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Boeing 747-400 společnosti Virgin Atlantic mířící z floridského Orlanda do britského Manchesteru nouzově přistál v Kanadě. Důvodem byl opilý britský pasažér, který se na palubě velmi ostře hádal se svou manželkou a tchánem a svou ženu nakonec i jednou uhodil. Letadlo tak přistálo v newfoundlandském Ganderu a Brita čeká velmi tučný účet.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Virgin Atlantic

Článek

Zcela plné letadlo společnosti Virgin Atlantic nouzově přistálo v Kanadě poté, co se opilý Brit hlasitě pustil do své manželky a jejích příbuzných. Pilot neváhal a z běžné letové hladiny okamžitě zavelel k nouzovému přistání. Kanadská policie již na letadlo se 451 pasažéry a 17člennou posádkou čekala a 44letého Brita Roye Anthonyho Heapse okamžitě zatkla.

Brit se svým agresivním vystoupením dostal do pořádných patálií. Kanadská policie informovala, že skončil ve vazbě a má na krku obvinění z napadení, vyhrožování, výtržnictví a neuposlechnutí posádky letadla. Jeho příbuzní odmítli zůstat s ním v Kanadě a letěli dále do Manchesteru. Letadlo nabralo kvůli incidentu tříhodinové zpoždění.

Mluvčí aerolinek potvrdila, že se incident udál, avšak vzhledem k probíhajícímu vyšetřování ho nechtěla více komentovat: "Ano, na letu VS74 z Orlandu do Manchesteru došlo k nouzovému odklonu na letiště v kanadském Ganderu. Důvodem byl pasažér, který narušoval klid na palubě."

Posádka asi pochybila

Někteří pasažéři si však na jednání aerolinek stěžují, protože údajně vůbec netušili, proč letadlo přistává. Posádka zřejmě o incidentu opomněla informovat cestující, kteří nebyli v bezprostředním okolí britské rodiny a událost sami neviděli.

"Byly opravdu silné turbulence a najednou jsme začali rychle klesat. Nedostali jsme žádné vysvětlení a mohu říci, že celá naše rodina byla opravdu hodně vyděšená. Byli jsme přesvědčeni, že všichni zemřeme. O nějakém neposedném pasažérovi jsme neměli ani tušení," uvedl jeden z cestujících.

Reklama

Výběr článků

Načítám