Hlavní obsah

Italská mafie rozpustila tělo ženy v kyselině

Řím

Spolupracovnice italské justice, která zajišťovala informace o kalábrijské mafii Ndranghetě, byla loni v listopadu nedaleko Milána zavražděna a její tělo bylo rozpuštěno v kyselině. Informovaly o tom v pondělí italské soudní zdroje s tím, že šlo o mafiánskou popravu. Na šest podezřelých osob byl už vydán zatykač.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Pětatřicetiletou Leu Garofalovou, která získávala informace o mafii od roku 2002, patrně vlákal do pasti její bývalý partner Carlo Cosco pod záminkou, že jde o jejich odrostlou dceru, uvedla policie.

Cosco a další spoluviník, Massimo Sabatino, jsou obviněni, že loni 24. listopadu ženu přesvědčili, aby přijela do Milána pohovořit si o dceři. Oba v té době byli ve vězení za to, že se Garofalovou pokusili již loni v květnu unést.

Ženu pak unesli další dva mafiáni. Její vraždu údajně spáchali Coscovi bratři Giuseppe a Vito, kteří se také postarali, aby tělo zmizelo. Policie sdělila, že mafiáni nejprve Garofalovou vyslýchali, pak zavraždili a její tělo ponořili do kyseliny v malém městě San Fruttuoso nedaleko Monzy v noci z 24. na 25. listopadu.

Všech šest osob, na něž byl vydán zatykač, je napojeno na kalábrijskou mafii Ndranghetu a patří ke klanům majícím základnu poblíže kalábrijského města Crotone. Právě o těch mrtvá žena podávala justici informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám