Hlavní obsah

Charita nabízí narkomanům peníze, když se nechají sterilizovat

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Americká charitativní organizace Project Prevention nabízí narkomanům peníze v hotovosti, dají-li se sterilizovat. Uvedl to v pondělí list The Independent poté, co na nabídku charity kývnul první Brit.

Foto: Profimedia.cz

Zakladatelka charity Project Prevention Barbara Harrisová

Článek

Charitu založila Barbara Harrisová ze Severní Karolíny, která adoptovala čtyři děti ženy závislé na cracku, variantě kokainu. Podle svých slov pak musela přihlížet, jak se s následky musejí děti vypořádávat. „Rozzlobilo mě to. Bylo to neuvěřitelné. Isaiah nespal, nejedl, měl vypoulené oči, problémy s nosem, a vadilo mu světlo. Zlomilo mi to srdce. Zlobila jsem se na matku, ale pak se můj hněv obrátil tam, kde jí to dovolili a proč,“ uvedla Harrisová s tím, že lidé jí všude nadávají a plivají na ni.

„Obyčejně svým kritikům říkám: ‘Když si myslíte, že ženy, které berou drogy, by dál měly mít děti, postavte se do řady a ty děti adoptujte. Je to jednoduché,“ dodala Harrisová a její výroky doplňují internetové stránky organizace: "Prostředky, které máme, jsou utraceny na zabránění problému za 300 dolarů, než abychom platili milióny poté za péči o potenciálně postižené dítě."

Charita nabízí hotovost i za antikoncepci ve formě tělísek zaváděných do těla atd. Peníze už vyplatila více než 3 500 žen i mužů v USA, kteří byli závislí na drogách nebo alkoholu.

Nyní své aktivity rozšířila i na Velkou Británii. Prvním, kdo její nabídky využil, byl 38letý muž, který si v polovině září nechal podvázat chámovody. Dostal vyplaceno 200 liber (asi 6000 korun). Podle Independentu je John, jak ho média pojmenovala, na opiátech závislý už 15 let. První zkušenost s drogou učinil v jedenácti nebo ve dvanácti.

Reklama

Výběr článků

Načítám