Hlavní obsah

Opice, krokodýl a had z pražského cirkusu uhořeli na Slovensku

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Ve slovenské obci Michal nad Žitavou shořela v noci ze soboty na neděli dodávka pražského cirkusu. V dodávce uhořeli opice, krokodýl a had plus veškerá technika. Informoval o tom server tvnoviny.sk.

Foto: Petr Nový, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jungovi kočují po světě už několik generací. Teď přišli o všechno. Karel Jung chtěl v pět hodin ráno zkontrolovat zvířata. „Otevřel jsem zadní dveře dodávky, když to vybuchlo,“ uvedl Jung.

„Vše, co nás živilo, bylo v této dodávce,“ řekl Jung. „Kdybychom se vzbudili o deset minut později, tak bychom shořeli také.“ V dodávce byly rekvizity, kouzla, kostýmy, hudební techniku a další technické zařízení.

Zvířatům dali na noc pícku, aby nezamrzla. Tato pícka pravděpodobně způsobila požár. „Byla tam rok a půl stará opička, krokodýl a had, které jsem choval deset let,“ uvedl Jung.

Jungovi neměli k dispozici vodu, kterou by mohli začít hasit požár do příchodu hasičů. „Když jsme přijeli, dodávka prakticky shořela,“ konstatoval hasič Peter Ovsenák.

Reklama

Výběr článků

Načítám