Hlavní obsah

Za tragédií autobusu na kolejích na Ukrajině mohl být vliv fanatické sekty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Řidič linkového autobusu, který v úterý svým nevysvětlitelným chováním způsobil tragickou srážku s vlakem a způsobil smrt víc než čtyřiceti lidí, možná patřil k destruktivní náboženské sektě. Náboženský fanatismus je jednou z vyšetřovacích verzí ukrajinských policistů, napsal kyjevský tisk.

Foto: Profimedia.cz

Lokomotiva ukrajinský autobus zcela zdemolovala.

Článek

"Zkoumáme všechny možné verze. Tou hlavní je, že nehodu zavinil řidič autobusu, zvažujeme opravdu všechno, i to co se zdá nemožné, včetně skutečnosti, že řidič byl pod vlivem destruktivní sekty," citoval mluvčího ukrajinského ministerstva vnitra Dmitrije Andrejeva server ura-unform.com. Mluvčí dodal, že těsně před havárií absolvoval šofér pravidelnou zdravotní prohlídku, která neodhalila žádné onemocnění.

Autobus jel v úterý na pravidelné lince z ukrajinského města Marganěc do Nikopolu na jihovýchodě země. Před železničním přejezdem na pokyn světelného a zvukového výstražného zařízení zastavil, ale těsně předtím, než na přejezd vjela lokomotiva, se z nevysvětlitelných příčin znovu rozjel. Při řazení na vyšší stupeň mu přímo na kolejích zhasl motor. Srážka způsobila smrt 44 lidí, dalších šest osob bojuje v nemocnici o život.

Foto: Profimedia.cz

Lokomotiva tlačila autobus před sebou.

Podle tvrzení cestujících se řidič před nehodou choval divně. Z autobusu před přejezdem vystoupil a rozhlížel se po okolí. Znovu vůz uvedl do pohybu v okamžiku, kdy byla přijíždějící souprava jasně viditelná. Na přejezd se rozjel i přes hlasité protesty pasažérů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám