Hlavní obsah

Tři kruté nehody v Evropě: Ukrajina 43 mrtvých, Polsko 18, v Rusku smetly auto dva vlaky

Aktualizováno

Vážné dopravní nehody se v úterý staly v na Ukrajině, v Polsku a v Rusku. Příčinou všech bylo flagrantní porušování dopravních předpisů. Na Ukrajině smetl rychlík autobus, který vjel na přejezd, což si vyžádalo 43 obětí.

Článek

V Polsku ráno řidič přeplněné dodávky při riskantním předjíždění narazil do kamiónu a zahynulo 18 osob. V Rusku pak vjelo auto na přejezd, na němž se chvíli poté míjely dva vlaky. Oba do vozu narazily. Dva lidé zemřeli.

Na Ukrajině havaroval linkový autobus

Nejvážnější následky měla nehoda na Ukrajině poblíž města Ordžonikidze na jihovýchodě země. Linkový autobus s padesáti lidmi tam vjel na nechráněný přejezd navzdory tomu, že svítilo výstražné signalizační zařízení. Zemřelo 43 osob a dalších sedm jich bojuje o život. [celá zpráva]

Autobus podle některých zpráv nejprve před přejezdem zastavil, pak se ale z neznámých důvodů opět rozjel, a když chtěl přeřadit na vyšší rychlostní stupeň, zhasl mu motor.

Foto: Profimedia.cz

Lokomotiva autobus zdemolovala.

Ještě nepochopitelnější byla ranní nehoda v Polsku. Řidič dodávky vezl sezónní dělníky na sklizeň jablek. Přestože bylo ve Volkswagenu Transporter jen šest sedaček, jelo jím 18 osob. Přepoutaní nebyli, ani nemohli, seděli na bedýnkách. Když řidič v mlze ve 150kilometrové rychlosti předjížděl, srazil se čelně s protijedoucím kamiónem. Šestnáct lidí zemřelo na místě, dva další v nemocnici. Při nárazu se těla vymrštila a mnohá jsou nakolik zohavena, že se k identifikaci bude muset použít DNA. [celá zpráva]

Nehoda se stala u Nového Města nad Pilicou v Mazovském vojvodství.

Foto: Reuters

Nehoda mikrobusu s kamiónem u polského Nowého Miasta nad Pilicou

V Rusku smetly osobní auto na přejezdu hned dva vlaky Mezi obcemi Aksakovo a Aksjonovo v ruském Baškortostánu asi 150 kilometrů od Ufy vjel vůz na nechráněný železniční přejezd ve chvíli, kdy silnici křižoval nákladní vlak. Strojvůdce nestačil soupravu zastavit a po srážce zdemolovaný vůz odhodil na sousední kolej. Po ní v opačném směru právě projížděl další nákladní vlak, který dílo zkázy dokonal. Podle policistů byl vrak automobilu k nepoznání. Dva lidé zahynuli na místě, další dva zápasí v nemocnici v Ufě o život.

Reklama

Výběr článků

Načítám