Hlavní obsah

Jachtu po Atatürkovi zabavily úřady, gang na ní pořádal orgie

– Ankara
Novinky, rei

Úřady zabavily jachtu, kterou v minulosti užíval zakladatel moderního Turecka Mustafa Kemal neboli Atatürk. Důvodem byly mediální zprávy o tom, že luxusní plavidlo Savarona je dějištěm orgií s prostitutkami ze zahraničí.

Článek

Jachtu o délce 136 metrů pronajalo ministerstvo financí podnikateli, který na ní podle médií pořádal orgie. Dvě nezletilé dívky a osm dalších žen, které měly na lodi působit, prohlédl lékař, uvedla státní agentura poté, co úřady zabavily loď v jihoturecké Antalii. V policejní vazbě zůstává osm lidí včetně dvou žen.

Jachtu měl provozovat gang, který po klientech za noc s prostitutkami z Ruska a Ukrajiny požadoval mezi třemi a deseti tisíci dolarů (zhruba 54 až 180 tisíci korun).

„Vydal jsem nezbytné instrukce ke zrušení nájemní smlouvy na loď. Jestliže s tím druhá strana nebude souhlasit, postavíme se jí u soudu,“ uvedl ministr financí Mehmet Simsek s tím, že způsob využívání Savarony je urážkou turectví. Za znevážení Atatürkovy památky v Turecku hrozí trest vězení.

O jachtu, na níž zakladatel moderního státu strávil před svou smrtí několik týdnů po jejím zakoupení v roce 1938, se nyní postará resort kultury. Ten uvažuje, že by z lodi mohlo být muzeum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám