Hlavní obsah

Dagestán ochromily boje s teroristy a jejich útoky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Machačkala/Moskva

Příslušníci ruských speciálních jednotek zabily při dvou operacích v Dagestánu deset teroristů. Ve středu to oznámila ruská tisková agentura RIA Novosti s odvoláním na Národní protiteroristické centrum (NAK). Jde o další v řadě teroristických akcí a odvetných úderů, který v posledních dnech ohromily oblast.

Článek

První operaci podnikly ve středu časně ráno ruské jednotky na předměstí dagestánské metropole Machačkaly, druhou v nedalekém Kaspijsku. O případných ztrátách na straně zásahových sil se zprávy z Dagestánu nezmiňují. Obě operace pokračují.

„Podle sdělení NAK z devíti hodin utrpělo při akci deset členů gangu zranění způsobená vojáky, která jsou neslučitelná se životem,“ stojí v prohlášení

Jednalo se o odvetnou akci. Čtyři příslušníky ruských bezpečnostních sil zabili v pondělí v Dagestánu neznámí útočníci. Pátý policista byl při útoku postřelen, uvedla agentura. Mezi zabitými byl i místní velitel protipovstaleckých jednotek.

V oblasti panuje velký neklid, v noci na 25. září tam ruské jednotky zabily čtyři povstalce včetně šéfa jedné ze separatistických skupin. Ten údajně organizoval vražedné útoky na policisty. Zpravodajský web euronews.net uvedl, že při akci zahynuli také dva policisté.

Týž den zaútočil v Machačkale sebevražedný atentátník, který zranil 42 lidí, uvedla DPA.

Reklama

Výběr článků

Načítám