Hlavní obsah

Polka po porodech novorozence zakopala

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z vraždy dvou novorozených dětí a jednoho pokusu o vraždu obvinila jejich matku prokuratura v polském Opole. K hrůzostrašným činům došlo v letech 2002, 2003 a 2010, informovala v pondělí polská policie.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle dosavadních zjištění obviněná Agnieszka M. po porodu novorozence zakopala do předem připravené jámy. Dvě děti byly v době činu živé, třetí bez známek života, protože zemřelo už během porodu.

"Jednání obviněné bylo předem připravené, svá těhotenství tajila, na narození dětí se nepřipravovala, nenavštěvovala gynekologa ani nevolala sanitku, když se porod blížil," oznámila prokuratura.

Obviněná v minulosti porodila už tři děti, jedno nechala v nemocnici, další dvě byly po rozhodnutí soudu umístěny v dětském domově. Za spáchání vraždy jí hrozí až doživotní trest. Verdikt však může ovlivnit skutečnost, že v době spáchání těchto skutků měla omezenou schopnost plně si uvědomit jejich význam.

"Dokud bude v Polsku zakázaná interrupce, podobné případy se budou opakovat," napsali v úterý v internetové diskuzi k tomuto případu mnozí čtenáři webové verze deníku Gazeta Wyborcza.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám