Hlavní obsah

Odvržená žena oznámila bombu v letadle, aby její milý nestihl svatbu s jinou

Stockholm

Švédské úřady v pondělí propustily po dvou dnech Kanaďana pákistánského původu, který byl zadržen v souvislosti s hrozbou pumového útoku, uvedl web AHN. Muž byl propuštěn a mohl odcestovat do Karáčí, protože na palubě letadla nebyla žádná nálož nalezena. Informaci, že na palubě je bomba, podala anonymně žena z Kanady. Údajně jde o bývalou přítelkyni muže letícího do Pákistánu, která chtěla zabránit tomu, aby si vzal jinou ženu.

Foto: Reuters

Švédská policie přistupuje k pákistánskému letadlu, které ve Stockholmu přistálo kvůli bombové hrozbě.

Článek

Žena z Toronta se rozhodla anonymně zavolat na policii, protože muž odletěl se do Pákistánu oženit, uvedl švédský deník Aftonbladet s odvoláním na švédské policisty. Doufala, že takto by mohla svatbu zmařit.

Podle kanadské policie první telefonát poskytl pouze mlhavé informace o jisté osobě s trhavinou na palubě letadla. Teprve po druhém hovoru získali policisté podrobnější údaje o identitě muže.

Mluvčí stockholmské policie Kjell Lindgren odmítl agentuře AFP informace deníku potvrdit, uvedl pouze, že Kanaďan cestoval do Pákistánu "z osobních důvodů".

Kanadská policie již v neděli večer oznámila, že v případu zahájila vyšetřování za šíření poplašné zprávy. V závažných případech za takový čin hrozí pachateli vězení.

Protože v době konkrétnější specifikace hrozby se letoun Boeing 777 společnosti Pakistan International Airlines (PIA) s 273 cestujícími na palubě už blížil k evropskému vzdušnému prostoru, požádal kapitán po policejním varování švédské orgány o povolení nouzového přistání. Cestujícím bylo oznámeno, že je to kvůli technické závadě. Stroj byl dostaven dva kilometry od haly. Specialisté řadu hodin letadlo prohlíželi, nenašli však po výbušnině ani stopu. Na stockholmském letišti Arlanda byl podezřelý muž zatčen a dlouho vyslýchán.[celá zpráva]

Muž měl ze Švédska do Karáčí odletět ještě v pondělí, ale zatím se pro něj nepodařilo najít volný spoj.

Reklama

Výběr článků

Načítám