Hlavní obsah

Tři mrtví a 17 zraněných při explozi plynu v Bruselu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel
Aktualizováno

Tři oběti si vyžádala v noci na neděli exploze plynu v obytné čtvrti belgického hlavního města Bruselu. Dalších 17 osob bylo zraněno. Jeden z nich je v kritickém stavu, uvedla agentura DPA.

Článek

"Mysleli jsme, že to je zemětřesení. Tak silné ty otřesy byly," popsala v rozhovoru pro belgický rozhlas jedna z obyvatelek domu.

Policie podle DPA sdělila, že neštěstí se odehrálo v bruselské čtvrti Schaerbeek poblíž Severního nádraží. Záchranné jednotky pátraly celou noc v troskách domu po dalších možných obětech. Denní světlo pak ukázalo celý rozsah neštěstí. Kamení, cihly, trámy, nábytek a oblečení byly navzájem promíchány na velké hromadě trosek.

Dveře na stěně stojícího domu vedou nyní do prázdna, na stěně ve druhém patře byly k vidění jdoucí kyvadlové hodiny a na malém zbytečku podlahy stojící pračka. V jiném místě druhého poschodí se zachránila žena.

"Volala o pomoc, ale byla moc vysoko. Museli jsme počkat na hasiče," citovala DPA 49letého Adifa.

Síla výbuchu vyrazila v okolních domech okna a skleněné výplně dveří, z některých domů odletěla i část střešních tašek. Trosky zavalily i obchod s potravinami v přízemí a zaparkované auto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám