Hlavní obsah

Prarodiče zavírali ve Skotsku vnoučata do klecí

– Glasgow
Novinky,

Ve Skotsku bylo obviněno pět členů jedné rodiny z krutého zacházení. Zavírali do klece osmiletého chlapce a jeho o rok starší sestru. Obviněni jsou babička s dědečkem a tři tety. Děti byly dány do ústavu, napsal v sobotu deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Britská policie (ilustrační foto)

Článek

V noci na sobotu potvrdil jejich zadržení mluvčí policie ve Strathclydu u Glasgow: „Můžeme potvrdit, že čtyři ženy ve věku 18, 32, 32 a 52 lety a jeden třiapadesátiletý muž byli zatčeni a dáni do vazby v pátek 17. září v souvislosti s paragrafem 12 zákona o výchově a zacházení s dětmi.“ Tento paragraf se týká krutého a nepřirozeného zacházení s dětmi.

Policie podezřelý dům prohledala poté, co babička 13. září oznámila, že se její vnučka nevrátila ze školy. Policisty napadlo, jestli dívka není schovaná někde v domě. Ke své hrůze našli v dětském pokoji něco, co označili eufemisticky jako „velmi nezvyklé uspořádání pro spánek“. Obě děti byly drženy v klecích, které připomínaly upravené a zvětšené dětské postýlky se šprušlemi. Bránily dětem, aby je opustily, protože se daly zamknout.

Večer musely jít děti do klece a puštěny z ní byly až ráno, aby mohly jít do školy.

Podle sousedů si tyto děti nikdy nehrály s vrstevníky. Nikdy nebyly vidět na ulici s výjimkou doby, kdy šly do školy.

O děti se starali prarodiče, jimž byly svěřeny do péče, protože jejich rodiče byli drogově závislí. V domě žily ještě další tři ženy, sestry matky obou dětí.

Úřady nyní vyšetřují jak to, že se už dříve nezjistilo, v jakých podmínkách děti žijí a jak mohla takovým způsobem selhat kontrola.

Reklama

Výběr článků

Načítám