Hlavní obsah

Německá střelkyně měla doma desítky litrů hořlavin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Jednačtyřicetiletá právnička Sabine R., která zastřelila minulou neděli v Lörrachu na jihu Německa manžela, pětiletého syna a nemocničního ošetřovatele, svůj čin alespoň zčásti plánovala. Policie u ní našla velké množství hořlavin a výbušnin. Kromě toho vyšlo najevo, že se dříve ucházela o místo v nemocnici, v níž střílela.

Foto: ČTK

Hasiči zasahují po explozi v bytě vražedkyně.

Článek

Policie a státní zastupitelství v pátek zveřejnily, že v bytě a v kanceláři pachatelky našly "neobvyklé množství" látek, jako je 50 litrů dusíkatého rozpouštědla, deset až dvacet litrů benzinu a několik litrů lihu. Žena měla u sebe měla 300 nábojů. Vlastnila čtyři sportovní zbraně, z nichž tři měla v úschově u myslivce a sama chtěla absolvovat myslivecký výcvik. Čtvrtou zbraní, kterou měla v držení legálně, v neděli střílela.

V roce 2006 se pravděpodobně psychicky labilní žena ucházela o místo ve správě nemocnice, v níž kolem sebe střílela. Práci však nezískala. Policie rovněž sdělila, že před zhruba pěti lety po potratu a následném dalším těhotenství navštěvovala psychologa. Její stav se však zřejmě zhoršoval a vyústil v hrůzný čin.

Sabine R. v neděli ve svém bytě zastřelila svého čtyřiačtyřicetiletého muže a pak igelitovou taškou udusila syna. Ten byl u ní na návštěvě a otec si jej přišel vyzvednout. [celá zpráva] Poté, ozbrojena pistolí a nožem, byt zapálila a zamířila do sousední nemocnice. Tam zabila ošetřovatele a zranila další tři osoby, dokud ji nezastřelila policie

Žena se zřejmě nemohla smířit s tím, že manžel s ní nežil a syna měla jen na víkendy. "Podle dostupných poznatků se pachatelka špatně vypořádávala s odloučením od svého muže a dítěte. Kromě toho měla problém s pracovním zakotvením," uvedlo státní zastupitelství. Její muž si navíc našel novou přítelkyni a v červenci od manželky odešel.

[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám