Hlavní obsah

Jehovista z Lodže vyvraždil se sekerou v ruce spící rodinu

– Lodž
Právo, Pavol Minárik

Čtyřiatřicetiletý podnikatel z polské Lodže v pátek v noci sekerou rozťal hlavy devítileté dcery a čtrnáctiletého syna. Následně podřezal hrdlo pětatřicetileté manželce. Trojnásobný vrah se potom neúspěšně pokusil o sebevraždu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle sousedů šlo o normální, nekonfliktní rodinu silně věřících svědků Jehovových. Příčinou tragédie mohly být psychické problémy, které měl 34letý muž delší dobu a léčil se s nimi.

Už v minulosti vyhrožoval sebevraždou a podřezal si žíly. Policie po upozornění sousedů, že se něco stalo, vnikla násilím do zamknutého bytu a našla tři brutálně  zavražděné osoby a muže krvácejícího na zápěstí.

Místní noviny Dziennik Lodzki, odvolávající se na vyjádření odborníků, napsal, že „osoby, které už mají za sebou neúspěšné sebevražedné pokusy, obvykle vědí, jak si přeřezat žíly tak, aby nedošlo k vykrvácení. Způsobí se nepříliš hlubokou řeznou ránu a drží ruce nad hlavou.

Podle novin si vrah z Lodže povrchní ránu na zápěstí udělal až poté, co policie násilím vnikla do bytu. Podle policie je život podnikatele mimo ohrožení a v nemocnici ho hlídají. Prokuratura i policie vyšetřují příčiny tragédie. Pachatelovi hrozí až doživotní trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám