Hlavní obsah

Merkelová: připravme se na víc mešit v Německu

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Němci příliš dlouho nedokázali skutečně pochopit, jak přistěhovalectví mění jejich zemi. Budou si však muset zvyknout, že ve městech budou stále častěji vídat například mešity. Listu Frankfurter Allgemeine Zeitung to řekla spolková kancléřka Angela Merkelová.

Článek

„Naše země se bude měnit. Integrace je jednou z nových úloh pro naši společnost. Léta jsme se v této věci obelhávali. Například mešity budou mnohem nápadnější součástí našich měst, než jak tomu bylo dosud,“ upozornila.

Veřejnost v Německu, kde žijí čtyři milióny muslimů, v uplynulých týdnech polarizovalo téma začlenění přistěhovalců do společnosti. Stalo se tak po opovržlivých výrocích přestavitele německé centrální banky Thila Sarrazina na adresu muslimských imigrantů.

Sarrazin uvedl, že Turci a Arabové se nedokáží do německé společnosti integrovat, přičemž v zemi zvyšují porodnost. Po výrocích post ve vedení Bundesbanky opustil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám