Hlavní obsah

Tajná služba pro Putina zajistila desítky internetovým domén

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská tajná služba FSB pro premiéra Vladimira Putina zarezervovala přes dvě desítky internetových domén vztahujících se k roku 2012, kdy budou Rusové volit nového prezidenta. Uvedl to v sobotu britský list The Daily Telegraph. Podle deníku to ukazuje na Putinovy ambice vrátit se po čtyřech letech do prezidentského úřadu.

Foto: Ria Novosti, Reuters

Ruský premiér Vladimir Putin

Článek

Putin i současný prezident Dmitrij Medvěděv tvrdí, že to bude jen jeden z nich, kdo bude kandidovat. [celá zpráva]

Zatím se údajně ještě nerozhodlo, kdo.

Podle The Daily Telegraph ale už Putinova předvolební kampaň začala. Její součástí má být i rezervace internetových domén spojujících v názvu premiérovo jméno s volebním rokem 2012.

Tajná služba FSB zaregistrovala 22 internetových stran už v srpnu. Nesou názvy v azbuce jako Putin-2012 či Putin2012. Bylo zaregistrováno též sedm domén s Medvěděvovým jménem, rok 2012 ale u nich zmíněn není.

Domény v azbuce jsou v Rusku novinkou od počátku roku.

Reklama

Související články

Medvěděv kritizoval putinovský systém

Ruský prezident Dmitrij Medvěděv nastínil svou představu budoucího směřování Ruska. Podle amerického deníku The Wall Street Journal (WSJ) se jejím...

Putin o odchodu z politiky: Toho se nedočkáte

Odejít jen tak z politiky nemíní ruský premiér Vladimir Putin. Oznámil to během čtvrtečního vystoupení v ruské televizi, kde v přímém přenosu odpovídal na...

Výběr článků

Načítám