Hlavní obsah

Vůdce sekty zneužíval nezletilé členky, dostal 15 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Soud v jihofrancouzském městě Foix v sobotu odsoudil k patnácti letům vězení vůdce sekty, kterého její bývalé příslušnice obvinily ze znásilňování. Některé byly v inkriminované době nezletilé. Muž vinu popírá a jeho advokát řekl, že se odvolá.

Foto: Profimedia.cz

Robert Le Dinh

Článek

Rozsudek je tvrdší, než jaký požadoval prokurátor. Ten žádal pro obžalovaného Roberta Le Dinha deset až dvanáct let.

Bývalé stoupenkyně Le Dinha obvinily, že si je podrobil, mentálně je destabilizoval a zničil jejich schopnost odporu. Podle nich si je podmanil, aby mu poskytovaly sexuální služby a taky financovaly jeho způsob života.

Obhájce jednapadesátiletého Le Dinha to označil za spiknutí bývalých adeptek poháněných žárlivostí a milostným zklamáním. Sám obžalovaný popřel, že způsobil jakoukoli újmu nezletilým, a pokud jde o ostatní, šlo podle něho o pohlavní styky, s nimiž byly svolné obě strany.

Le Dinh, který tvrdí, že se mu v roce 1982 zjevil Kristus, poskytoval "duchovní poučení" asi dvaceti lidem z jihozápadní Francie. Už v roce 1984 byl odsouzen ke dvěma a půl letům vězení za vydírání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám