Hlavní obsah

Ve Španělsku zatkli kolumbijské zabijáky, zlikvidovali 200 lidí

Valencie

Španělská policie oznámila v úterý, že zadržela u Valencie dva kolumbijské zabijáky, kteří jsou podezřelí z účasti na dvou stech vraždách. Obviněni jsou i z mučení a únosů. Podle policie jde o nejnebezpečnější nájemné vrahy z Kolumbie, kteří kdy pracovali pro narkomafii, napsala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Zabijáky zatkla španělská policie.

Článek

Šestatřicetiletý Henry Norberto Valdes, zvaný Pollo je považován za jednoho z vůdců skupiny zabijáků La Negra, která pracuje pro drogový kartel Norte del Valle. Na starosti měl logistiku.

La Negra působí v osmi zemích a jen v Kolumbii se jí připisují vraždy více než dvou set lidí. Mezi oběťmi byl i kolumbijský fotbalista Albeiro Usuriaga, zastřelený v roce 2004.

Druhý zatčený, Mauricio Alberto Gonzales (44), zvaný Ronco, je spojován s drogovým kartelem Envigado. Předtím byl členem polovojenských Spojených sebeobranných sil Kolumbie (AUC), které byly oficiálně rozpuštěny.

Španělská policie podnikla zátah ve spolupráci s kolumbijskou. Podle ní se chtěli zatčení zabijáci ve Španělsku usadit a pokračovat v trestné činnosti. Aby Gonzales získal povolení k pobytu, vzal si Španělku. Někteří členové AUC, kteří spolupracovali s narkomafií, utekli ze své vlasti do Evropy, kde se skrývají.

Reklama

Výběr článků

Načítám