Hlavní obsah

Bil mě, ale o sex mu nešlo, chtěl jen polaskat, píše Kampuschová

Vídeň

Natascha Kampuschová, kterou po osm let věznil ve sklepení svého domu Wolfgang Priklopil, ve své autobiografii přibližuje detaily utrpění, jímž musela procházet. Knihu nazvanou 3096 dnů podle doby, kterou ve sklepení strávila, tiskne na pokračování od pondělí britský deník Daily Mail. Kampuschová píše, jakými útrapami musela procházet a jak se jí snažil únosce zbavit vlastní identity a vazby na rodiče.

Foto: Profimedia.cz

Natascha Kampuschová

Článek

Když ji unesl, snažil se především Nataschu rychle zbavit vazby na matku a otce. Již jako malá byla ale otřesena hádkami rozvádějících se rodičů. Řekl, že za ni nechtějí zaplatit výkupné a dodával: „Tvoji rodiče tě nemilují. Nechtějí tě zpátky. Jsou šťastní, že se tě zbavili."

Hned po únosu ji ujistil, že ji nezneužije, čehož se bála. „Na to jsi příliš malá.“ A nakonec jí pověděl i pohádku na dobrou noc a políbil ji na čelo. Postupně ale začal ukazovat svou odvrácenou tvář: „Když nebudeš hodná, připoutám tě.“

A intimitu si před ním neuchovala. Myla se před ním nahá. Později do koupelny nainstaloval kameru a musela mu v bytě taky polonahá posluhovat. Musela být polosvlečená, aby mu neutekla, říkal. Navíc jí oholil hlavu.

Nikdy však podle ní při jejím pobytu u Priklopila nešlo o sexuální vtzah. Její únosce prý chtěl jen "polaskat".

Nutil ji, aby mu říkala "Maestro" nebo můj pane a do sklepa jí dal reproduktor, který opakoval donekonečna sloužit, sloužit, sloužit. Jednou jí řekl: „Vždy jsem si přál mít otrokyni.“

Kampuschová také popisuje, jak ji jednou během týdne dvěstěkrát bil. I to, jak s ním musela spát v jedné posteli.

Když ji vzal nahoru do domu vykoupat, protože dole neměla koupelnu, pochopila, v jak těžké situaci se nachází. Dveře byly z železobetonu stejně jako celá hermeticky uzavřená cela.

Natascha Kampuschová byla unesena 2. března 1998 na vídeňské ulici ve svých 10 letech a vězněna osm let v Priklopilově domě ve Strasshofu nedaleko Vídně.
Dívka ze sklepení utekla 24. srpnu 2006. Priklopil pár hodin na to spáchal sebevraždu. Skočil pod vlak.

Reklama

Výběr článků

Načítám