Hlavní obsah

Princezna Diana byla manipulátorka jako já, napsal Blair

Novinky, rei
Londýn

Diana, princezna z Walesu, byla nohama na zemi, okouzlující, inteligentní, ale také tvrdohlavá, přecitlivělá a uměla s lidmi manipulovat. Ve své knize vzpomínek A Journey (Cesta) to napsal bývalý britský premiér Tony Blair.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Diana

Článek

„Každý po svém jsme oba byli manipulátoři - dobří v uchopení pocitů jiných a instinktivně si s nimi hrající,“ napsal Blair. Poznamenal též, že když se s Dianou měsíc před její smrtí setkal, dal jí najevo své pochybnosti ohledně jejího vztahu s Dodim al-Fayedem. Jeho slova se jí nelíbila.

O nehodě páru v Paříži byl zpraven 31. srpna 1997 ve dvě hodiny ráno. Policista ho informoval, že Dianiny šance na přežití jsou mizivé. O dvě hodiny později přišlo hlášení, že princezna zemřela.

Blair podle svých slov cítil potřebu ochránit královskou rodinu a monarchii před ní samou. Cítil, že nedostatečná odezva ze strany Buckinghamského paláce na masivní veřejný zármutek je nebezpečná. Na veřejné prohlášení královské rodiny došlo až poté, co promluvil s princem Charlesem.

Po pohřbu strávil Blair nějaký čas na královském sídle Balmoral ve Skotsku. Dianin syn princ William na Blaira působil jako mladý muž naštvaný na svůj dědičný úděl. S královnou se Blair neznal a pociťoval z její strany odstup, protože nepocházel z urozených kruhů. To se mělo na konci pobytu změnit a následující rok dokonce Alžběta II. od stolu odnášela Blairův talíř.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám