Hlavní obsah

Šel si pro syna, byl zastřelen před vchodem do paneláku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Mezi sedmi zavražděnými v Bratislavě byl i 50letý Jozef Putík. V kritickou hodinu si šel k bývalé manželce pro syna a pachatel ho zastřelil před vchodem do paneláku. Jeho tělo tam leželo několik hodin.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Vyšetřovatelé na místě střelby

Článek

„V domě bydlela jeho bývalá žena a chodil tam pro syna. Ten naštěstí nebyl zraněn,“ uvedl jeho bratr František Putík. „Ještě několik hodin tu ležel na zemi v zelených montérkách,“ dodal Putík.

Šílený vrah zastřelil šest členů jedné romské rodiny. Sedmou obětí je 52letá žena, kterou zasáhl projektil na balkóně. Mezi zraněnými je i občan České republiky pocházející z Ostravska.

Příbuzní tvrdí, že vrah nenáviděl Romy. Některé zdroje uvádějí, že vraha údajně romská rodina využívala jako novodobého otroka a jeho čin byl mstou. Policie zatím tuto verzi nepotvrdila.

V bytě vrah zastřelil čtyři ženy a jednoho muže. Před vchodem do paneláku zasáhl Jozefa Putíka. Dál střílel do okolních oken a balkónů i na ulici do všeho, co se pohnulo. Po několika minutách se dostal do přestřelky s policií. Jednoho z policistů střelil do hlavy. Policista měl štěstí, kulka mu proletěla ústní dutinou. Je v kritickém, ale stabilizovaném stavu.

Obyvatelé si stěžovali na pomalý zásah policie. Policejní prezident Jaroslav Spišiak tvrdil, že policie byla na místě do dvou minut. „Když tady byli do dvou minut, jak je možné, že se ještě téměř hodinu střílelo?“ ptal se jeden z obyvatelů bratislavské čtvrti Devínska Nová Ves.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám