Hlavní obsah

Lékaři v Itálii se porvali na porodním sále

– Messina
Právo, znk

Stěží uvěřitelná věc se ve čtvrtek stala v nemocnici v sicilském městě Messina. Dva lékaři se na operačním sále poprali před očima ženy čekající první dítě.

Foto: Profimedia.cz

Po porodu se novorozenci dvakrát zastavilo srdce. Ilustrační foto

Článek

Třicetiletá matka začala mít ve čtvrtek bolesti, takže ji převezli na messinskou polikliniku. Manžel a gynekolog, který ženu během těhotenství sledoval, ji doprovodili na porodní sál. A zde došlo k incidentu.

Manžel listu Corriere della Sera řekl, že se situace vyhrotila poté, co gynekolog navrhl služebně staršímu lékaři, aby provedl císařský řez. „Ty jsi nikdo! Dokud jsem tady já, tak si nemůžeš dovolit operovat bez mého svolení,“ začal křičet starší kolega. Ze slovní pře vzápětí vzešla fyzická konfrontace, během níž starší lékař chytl gynekologa pod krkem a přirazil ho ke zdi. Ten pěstí rozbil okenní tabulku a pořezal se na ruce.

Manžel podal trestní oznámení

Zatímco se nemocniční personál snažil oba lékaře od sebe odtrhnout, stav dítěte se nečekaně zhoršil a bylo třeba okamžitě provést císařský řez. Tím ale zdaleka vše neskončilo. Po porodu se novorozenci dvakrát zastavilo srdce a matka začala hodinu po zákroku vnitřně krvácet. Doktoři jí nakonec museli odstranit dělohu. Oba pacienti jsou už naštěstí mimo nebezpečí.

Vedení nemocnice, které oba viníky suspendovalo, prohlásilo, že hádka prý zdravotní stav ženy nijak neovlivnila a že operace dopadla úspěšně. Manžel ale podal na kliniku trestní oznámení. Policie vyšetřuje celkem pět lékařů. Ministr zdravotnictví Ferruccio Fazio se matce přijel osobně omluvit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám