Hlavní obsah

Při hromadné havárii zemřelo v Portugalsku pět lidí

Hromadná srážka 46 vozidel na dálnici na severu Portugalska si v pondělí vyžádala nejméně pět mrtvých a 72 zraněných, z toho 24 vážně. Oznámila to portugalská centrála civilní ochrany (ANPC) v Lisabonu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Nehoda se stala kolem 17. hodiny SELČ u obce Sever do Vouga na dálnici A25, spojující Aveiro a Viseu, upřesnila ANPC na svých internetových stránkách. Deset osobních aut a dva kamiony po srážce vzplanuly.

"Již první srážka vyvolala požár a v důsledku vzniklého dýmu se do pěti minut posrážely další desítky aut," řekl místní televizi jeden z účastníků nehody, který vyvázl nezraněn.

"Vzápětí po první srážce ve směru Aveiro-Viseu nastala jen o necelý kilometr dále obdobná nehoda v protisměru," řekl agentuře AFP jeden z pracovníků regionální správy civilní ochrany. Provoz na dálnici tak byl zablokován v obou směrech a zácpa vozidel se táhla zhruba deset kilometrů.

Na místě zasahovalo asi 200 hasičů a záchranářů, přivolány byly tři záchranné vrtulníky.

Příčiny nehody zatím nejsou známy. Mohl by ale mezi ně patřit déšť a mlha, které se během dne v regionu vyskytovaly, uvedla média s odvoláním na informace záchranářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám