Hlavní obsah

Kvůli požáru na Ibize evakuovali 1200 lidí, mohli mezi nimi být Češi

Ibiza
Aktualizováno

Kvůli požáru, který propukl v neděli na ostrově Ibiza, bylo do pondělí evakuováno už 1200 lidí. Turistům hrozilo, že budou zablokováni na pláži, kterou oheň obklíčil. Jak řekl mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura, lze předpokládat, že mezi evakuovanými mohlo být několik českých individuálních turistů.

Článek

"Je důvodný předpoklad, že by mezi evakuovanými mohlo být několik českých individuálních turistů," řekl Okamura. Tuzemské cestovní kanceláře, které na Ibizu létají nejvíce, zatím informaci o evakuovaných Češích nemají, dodal.

Na pláži se v neděli na oslavách sešlo asi 1200 osob, které musely být evakuovány, Odvezeny musely být na lodích, protože jim hrozilo, že zůstanou uvězněny v zátoce Benirrás. Záchranáři bez bližšího upřesnění uvedli, že se několik lidí lehce zranilo.

Zatím shořelo asi 100 hektarů porostů.

Požáry trápí i Chorvaty a Řeky

Více než 260 hektarů vegetace, hlavně borovicových lesů, sežehly v neděli tři požáry na jaderském pobřeží Chorvatska. Největší byl v obci Nicevici u Solinu.

Rozsáhlé lesní požáry rozdmýchávané silným větrem sužují od sobotního večera pevninské Řecko. Podle řeckých úřadů nikdo nebyl naštěstí zraněn, zničeny byly nejméně čtyři domy. Hasiči v noci bojovali s plameny i na dvou největších řeckých ostrovech Kréta a Euboia. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám