Hlavní obsah

V Mohuči zemřely po infuzi dvě děti, o život bojuje pět dalších

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohuč
Aktualizováno

Na univerzitní klinice v Mohuči zemřeli o víkendu dva kojenci, další jsou v ohrožení života a čtyři jsou ve vážném stavu. Všichni dostali infuzi, která byla podle prvních zpráv kontaminovaná střevními bakteriemi. Prokuratura už zahájila vyšetřování případu, který klasifikovala jako zabití z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví. Infuzi ale jako příčinu úmrtí překvapivě vyloučila.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Na vyšetřování se podílí i policie.

Článek

Prokuratura už v neděli zahájila vyšetřování případu pro podezření ze zabití z nedbalosti, řekl žalobce Klaus-Peter Mieth. Prokurátor v pondělí překvapivě sdělil, že příčina smrti není jasná, ale že na vině není infuze.

Zatím zemřely dvě předčasně narozené děti, jedno ve věku osmi měsíců a jedno dvouměsíční. Obě měly srdeční vadu. Lékaři nyní bojují o život dalšího kojence, jehož stav je podle mluvčí nemocnice velmi kritický. V ohrožení života je ještě jedno dítě, další tři jsou ve vážném stavu.

Infuzi dostalo celkem jedenáct dětí. Klinika i policie se v současnosti soustředí na odhalení příčiny kontaminace infuzí. "Objasnit se zejména musí, kdy ke znečištění došlo," řekl v  pondělí ředitel centra lékařství pro děti a dorost mohučské nemocnice televizi ZDF Fred Zepp ještě před tím,než byla infuze jako příčina úmrtí vyloučena.

Roztoky si podle něj klinika nechala připravovat ve vlastní lékárně. Jejich příprava byla údajně pod každodenním dohledem ústavu pro mikrobiologii a hygienu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám