Hlavní obsah

Britský popový zpěvák spáchal sebevraždu na belgickém hudebním festivalu

Novinky, Jakub Kynčl
Hasselt

Hlavní zpěvák britské popové skupiny Ou Est Le Swimming Pool Charles Haddon si v pátek vzal život na belgickém hudebním festivalu Pukkelpop. Pro smrt si skočil ze sloupu telekomunikačního vedení, který stál kousek za hlavním pódiem. Dopadl na parkoviště a následkům zranění podlehl.

Foto: Profimedia.cz

Charles Haddon (na snímku vpravo) na jednom z vystoupení v roce 2009

Článek

Dvaadvacetiletý zpěvák ze severu Londýna vystupoval na třídenním festivalu v Hasseltu na východu Belgie. Krátce po vystoupení vyšplhal na sloup a skočil si pro smrt. Policie se netají tím, že jeho případ šetří jako sebevraždu. Informoval o tom policejní mluvčí Marc Rubens, který dodal, že zpěvákova rodina byla již o události informována.

Organizátoři festivalu informovali o události na svých internetových stránkách následovně: "Po vystoupení se svou skupinou Ou Est Le Swimming Pool si zpěvák Charles Haddon vzal život. Naše myšlenky jsou nyní s jeho rodinou a přáteli."

Foto: Profimedia.cz

Charles Haddon

"Můžeme potvrdit smrt britského občana, který zemřel 20. srpna v belgickém Hasseltu," uvedl zástupce britské ambasády v Belgii.

Nejde o první smrt na festivalu

Hudební skupina měla přitom už v sobotu v noci účinkovat na rakouském Frequency Festivalu a v říjnu ji čekal start velkého turné po Velké Británii. V červenci skupina vydala svůj třetí singl Jackson's Last Stand.

Ve čtvrtek zemřel na stejném festivalu i 60letý frontman americké skupiny The Call. Na festivalu byl jen jako zvukař kapely Black Rebel Motorcycle Club, ve které hraje jeho syn. Zemřel na infarkt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám