Hlavní obsah

V Drážďanech zadrželi Čecha pro podvody za 30 000 eur

Drážďany

Německá policie ve středu zadržela v jednom z drážďanských hotelů Čecha, který má údajně na svědomí nejméně dvacítku podvodů za více než 30 000 eur (asi 746 000 korun). V pátek o tom informoval zpravodajský portál Kanal8.de.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Dvaatřicetiletý Čech loni v prosinci podle vyšetřovatelů z poštovní schránky jistého peněžního ústavu ukradl vyplněné příkazy k úhradě, na kterých pozměnil cílový účet na své konto. Přišel si tak na 23 000 eur (asi 572 000 korun).

Také měl nejméně pětkrát vykrást z poštovních schránek platební karty, jejich majitele tak připravil o asi 6000 eur (149 000 korun). Dvakrát také požádal přes internet o kreditní karty, ze kterých pak utratil celkem 1200 eur (téměř 30 000 korun). Dlužnou částku ovšem neuhradil.

Čech se rovněž vydával za pracovníka banky. Podařilo se mu tak získat údaje o platební kartě jistého člověka. Ten ale pojal nakonec podezření a kartu si nechal včas zablokovat.

Letos v dubnu si pronajal osobní vůz v jedné z drážďanských půjčoven, do dneška auto ovšem nevrátil.

Zmíněného Čecha úřady v saské metropoli zřejmě dobře znají, protože již devětkrát byl chycen v drážďanských tramvajích bez jízdenky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám