Hlavní obsah

Dva zfetované Čechy se zbraněmi zadrželi v Polsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bogatyň

Policie v polské Bogatyni ležící u hranic s Českem zadržela dvojici českých občanů, kteří u sebe měli drogy a zbraně. Informovala o tom polská agentura PAP, podle níž policisté muže podezřívají, že v Polsku chtěli drogy prodat. Oba dostali podmíněný trest a pokutu.

Foto: Kacper pempel, Reuters

Ilustrační foto

Článek

"V noci na dnešek seděli (v Bogatyni) v autě se staženými okénky a křičeli a nadávali," řekl Antoni Owsiak z tiskového oddělení vratislavské policie. Jejich chování znepokojilo obyvatele příhraničního městečka, kteří na ně upozornili policii. Policista a pohraničník, kteří na místo přišli, zjistili, že oba Češi jsou pod vlivem drog. Našli u nich 70 dávek amfetaminu.

Češi ve věku 26 a 30 let měli v autě schovaný revolver, pistoli a také plynovou pistoli a několik desítek nábojů.

"Prokurátor ve Zhořelci je obžaloval z nelegálního držení zbraní a drog. Oba se k činu přiznali a dobrovolně podrobí trestu," uvedl Owsiak. Dostali dvouletý trest vězení s pětiletým podmíněným odkladem. Musí také zaplatit pokutu ve výši 1500 a 2500 zlotých (9373 respektive 17 500 korun). Trest musí schválit soud, což je ale v případech, kdy se pachatelé přiznají, pravděpodobné. Muži jsou na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám