Hlavní obsah

Záplavy na Slovensku mají dvě oběti

Právo, Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Víkendové záplavy na horním toku Nitry na středním Slovensku už mají dvě oběti. V Prievidzi bylo nalezeno tělo pohřešovaného železničáře, uvedla pravda.sk.

Foto: Miroslav Földeši, ČTK

V Prievidzi odstraňují následky povodní.

Článek

Policie v úterý našla v zaplavené Prievidzi nezvěstného 52letého železničního dělníka. Nalezl ho chodec kolem 19. hodiny večer. Jeho tělo bylo zaklíněné ve stromech. Chodec si všiml jeho nohou.

Muž v neděli pracoval na trati nad Prievidzou, kde s dalšími odstraňoval popadané kmeny, které trať zablokovaly, uvedla televize TA3.

„Během práce ho potkal úraz, do hlavy ho udeřil kmen padajícího stromu. Muž spadl do řeky a ta ho odnesla pryč,“ uvedl Ľuboš Kotlář z oddělení železniční policie v Prievidzi.

Tělo voda vyplavila čtyři sta metrů od místa pádu.

Policie případ vyšetřuje jako pracovní úraz.

Další obětí je 41letý muž z Handlové. Tam v neděli utonul, když se snažil zachraňovat svůj automobil před běsnící vodou. Právě usedl do automobilu, když ho začala unášet povodňová vlna. Vylezl na střechu auta, ale voda ho strhla a utopil se. [celá zpráva]

Slovenská premiérka Iveta Radičová kvůli povodním přerušila dovolenou v Chorvatsku a vrátila se na Slovensko. Navštívila i postižené oblasti. Vláda přislíbila rychlou pomoc postiženým oblastem.

Reklama

Výběr článků

Načítám