Hlavní obsah

Na francouzské Riviéře vyhlásili poplach kvůli žralokovi

Právo, DPA, nek, pur
Nice/Gracetown

Francouzské úřady zakázaly koupání na několika středomořských plážích poblíž Nice kvůli údajné přítomnosti žraloka v pobřežních vodách. Několik svědků vypovědělo, že ve vzdálenosti 70 metrů od břehu spatřilo nad hladinou pověstnou ploutev žraloka, který prý mohl být dlouhý asi dva metry.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Místní rybáři nevyloučili, že mohlo jít o neškodnou rybu, která má podobnou ploutev. Plavčíci přesto z preventivních důvodů do včerejšího dne zakázali vstup do vody.

Žralok zabil australského surfaře

U západoaustralského pobřeží nedaleko Gracetownu, asi 270 km jižně od Perthu, zemřel v úterý na následky zranění 31letý surfař, kterého si žralok nejspíš spletl s tuleněm. Výskyt žraloka v těchto vodách není žádnou výjimkou, ale smrtící útoky jsou vzácné.

Úterní incident zaznamenal usedlík Ron Adler, který se právě díval ze svého domu. Stanici ABC řekl, že okamžitě seběhl na pláž a zalarmoval záchranáře. Mezitím se snažil oběť oživit.

V době útoku se v oblasti pohybovalo hodně tuleňů. „Soudím, jak se často stává, že si žralok spletl surfaře s tuleněm,“ podotkl Adler. „Žádný kus těla neutrhl, jen se zakousl. Nic neukazovalo, že by považoval surfaře za kus masa.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám