Hlavní obsah

Umírající dívku, která skočila ze střechy, si na ulici chodci fotili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dorchester

Patnáctiletá Robyn Nixonová z britského Dorsetu zažívala nešťastné mládí. Její spolužáci ji šikanovali a v osudný den 11. dubna, kdy se rozhodla vzít si život, ji po osmi měsících opustil přítel. Po skoku z nejvyššího místa patrové garáže ve Weymouthu zemřela. V případu nyní probíhá vyšetřování a kontroverzi vzbudilo především chování lidí, kteří si umírající dívku ležící na zemi v agónii fotili mobilními telefony.

Článek

Podle vyšetřovacího spisu, na nějž poukazují stanice BBC či britský server Daily Mail, Nixonová už dříve vyhrožovala svému příteli a dalšímu chlapci, že si vezme život. V den, kdy se neštěstí odehrálo, od něj dostala textovou zprávu, že si našel někoho jiného, a ona přítelovu novou známost s ním navíc ještě viděla.

Dívka již stála na hraně střechy garáží, když příteli naposledy zavolala. Nyní 17letý mladík spěchal s telefonem u ucha na místo, přišel však pozdě. Uviděl dívku už zhroucenou na zemi s těžkým poraněním hlavy. Krátce nato byla Robyn v nemocnici prohlášena za mrtvou.

Šokující však podle úředního ohledávače Michaela Johnstona, který vypovídal na policii, není ani tak to, že dívka z nešťastné lásky a pod tlakem dalších okolností spáchala sebevraždu, nýbrž fakt, že si ji, ležící pod garáží a umírající, kolemjdoucí lidé fotografovali. „Předpokládáte sice, (že to dělají proto) že se jim nic podobného ještě nestalo, ale přesto musíte přemýšlet o jejich lidskosti,“ řekl podle BBC Johnston.

„Dítě si vzalo život, a vy si ji fotíte. Myslím, že je to strašné, lidé, kteří se takto chovají, by se měli stydět,“ pokračoval. Podle něj nikdo nemůže mít ponětí, na co Robyn Nixonová před činem myslela.

Psychologická šikana

Robynina matka Sue se dostavila k výslechu oblečena v tričku s obrázkem své dcery a dvěma nápisy. Jeden žádal: „Nezapomeň na mě“, a druhý oznamoval, že „Šikana končí zde“. Jak Sue Nixonová prohlásila, Robyn trpěla depresemi: „Nechodila do školy, cítila se izolovaná, neměla se spolužáky dobré vztahy a myslela si, že jsou všichni proti ní.“

Podle ní Robyn byla obětí psychologické šikany, nikoli fyzické. „Nevěděla jsem, že je to tak zlé,“ uvedla matka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám