Hlavní obsah

Britové zatkli Čecha přímo při fingované svatbě

Právo, sw

Dalšího českého občana zatkla britská policie pro podezření, že se pokusil uzavřít fingovaný sňatek. Pro Pavla Mirgu (22) si v sobotu přišla těsně před obřadem přímo do chrámu v jižním Londýně, kde se chystal vstoupit do manželství s Florence Babawalovou (19) z Nigérie. Oba byli obviněni z účasti na fingovaném sňatku, informovala v úterý britská média. Cílem bylo usnadnit ji přistěhování do Británie.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V britských celách už sedí šestičlenná skupina Čechů, o jejichž zatčení Právo informovalo v únoru. Petra Cínová (26), Nela (22) a Aneta (26) Belovy, Roman (31) a Vladimír (37) Murkovi a Pavel More (42) se vyšetřovatelům v červnu přiznali k napomáhání k ilegálnímu přistěhovalectví a někteří i k bigamii. Hrozí jim až sedm let za mřížemi.

Podle obžaloby si za uzavírání sňatků, kterými napomáhali získat evropské občanství především Nigerijcům, Pákistáncům a Syřanům, účtovali mezi 6-10 tisíci librami. Některým ze zadržených se přitom podařilo oženit nebo vdát i třikrát.

Gang si pro dobromyslnou naivitu místního faráře vytipoval kostel v Salfordu u Manchesteru. Nejmenovaný duchovní anglikánské církve falešné svazky uzavíral, aniž tušil, že jde o podvod.

„Viděl jsem, jak si nevěsta přinesla svatební šaty v tašce a ženichovi visely z narychlo koupeného obleku ještě cedulky z obchodu,“ popsal situaci inspektor imigrační policie Dave Magrath.

The Daily Mail 24. července upozornil na případ české občanky Andrey Kalejové (22), zatčené společně s ženichem, Pákistáncem Abdulem Majidem (32), přímo při obřadu. Nevěsta pak strávila dva dny v cele stále ještě oděná do tyrkysové svatební róby s odhalenými rameny a dekoltem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám