Hlavní obsah

Mediální magnát se soudí o slovo Sky v názvu firmy Skype

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost British Sky Broadcasting (BSkyB) mediálního magnáta Ruperta Murdocha se soudí s telekomunikační firmou Skype o její název. Murdoch tvrdí, že z názvu firmy mu patří první tři písmena. Oznámil to server britského deníku The Independent.

Článek

Firma Skype v pondělí ve dvousetpadesátistránkovém dokumentu oznámila, že plánuje vstoupit na newyorskou burzu Nasdaq. Z materiálu mimo jiné vyplynulo, že BSkyB se se Skypem soudí kvůli používání názvu v rámci EU.

“Používání názvu Skype je napadáno společností BSkyB,” uvedla firma v dokumentu.

Skype připomíná, že vyhrál soudní spor o užívání svého názvu ve Švýcarsku, Turecku a v Brazílii, ale v Evropské unii neuspěl. Proti rozhodnutí se ale odvolá, pokud to bude nutné, až k Soudnímu dvoru Evropské unie.

Skype nabízí služby internetového telefonování, po celém světě má více než půl miliardy uživatelů. Její název vznikl podle původního návrhu Sky peer-to-peer.

British Sky Broadcasting provozuje satelitní televizní vysílání pro předplatitele, celkem disponuje 38 televizními kanály.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám